2020. jan 22.

Ha szeretnéd, hogy megutáljanak a kollégáid, adunk néhány tippet!

írta: HomeOfficeHungary
Ha szeretnéd, hogy megutáljanak a kollégáid, adunk néhány tippet!

Ha nagyon nem szereted a munkahelyedet, gondold át, hogy mik azok a dolgok amin lehet változtatni és változtass rajtuk. Ha valamin nem lehet változtatni, akkor pedig nem érdemes rágódni rajta. Vedd számba a munkahelyed pozitívumait és negatívumait, ha pedig úgy érzed, akkor válts! Sokszor előfordul, hogy tudat alatt olyan szituációt teremtünk, amiből ki kell lépnünk, mert valahogy mi magunk és a társadalom sem fogadja el, ha valaki azt nyilatkozza egy felmondás után, hogy CSAK! Pedig az élet rövid és a többi közhely is sorakozhatna itt, de tény, hogy sokszor mi magunk is kreálunk szituációkat, amik hatására már lesz magyarázatunk a munkahely váltásra!

bullying.JPG

Nyomós érv szokott lenni, ha a kollégákkal és a főnökkel nem találjuk a közös hangot!

Néhány tipp, hogyan utáltassuk meg magunkat a kollégáinkkal!

  1. Céges szabályok be nem tartása. Ha valahol reggel 8:00-kor kezdődik a munkaidő, de te mindig 9:30-ra esel be, azt nem fogják jó szemmel nézni a kollégáid.
  2. Ha sokat dicsekszel a régebbi munkahelyeiddel vagy régebbi projektjeiddel.
  3. Ha estébe nyúlóan rettenetesen érdekeseket mesélsz magadról, de  őket már sosem marad időd meghallgatni.
  4. Ha nagyon sok szexista viccet sütsz el úgy, hogy a környezetedben a vicc elszenvedői vannak többségben. De már az is elég, ha egy kolléga magára veszi.. sok kicsi sokra megy.
  5. Ha nem kérsz segítséget és mindent magad szeretnél megtanulni, és túl sokszor mondogatod, hogy ezt már tudod és ehhez hasonlót már csináltál, ám az eredményeid nem erről tanúskodnak.

Ezer meg egy oka lehet annak, ha egy munkahelyen elkövetjük ezeket a hibákat. Nem feltétlenül vagyunk rossz emberek, felfuvalkodottak vagy öntörvényűek. Nagyon sokszor lehet az ok csupán annyi, hogy nem szeretjük a munkánkat. Lehet problémánk a munkahellyel, a munkatársakkal vagy magával a munkával. A kollégák nem fognak belegondolni abba, hogy valójában azért késel mert tudat alatt kerülöd a munkahelyed, a dicsekvésedet felsőbbrendűségnek fogják titulálni, holott talán éppen önbizalomhiány áll mögötte, mert valahol te is érzed, hogy nem végzed tökéletesen a munkádat.

Szóval, tudom, hogy nem egyszerű bevágódni egy munkahelyen és annak, hogy nem kedvelnek simán lehet az az oka, hogy nem jó fejek vagy te nem tartozol közéjük. Ha így érzel ne várd meg amíg lesz okod váltani. Ha a felsorol helyzetekből néhány rád illik, gondolkodj el a helyzeteden és tégy belátásod szerint. A munkánk nem az életünk de napi nyolc óra elég sok, nagyon sok. És napi nyolc óra egy olyan helyen ahol nem érezzük magunkat jól egy örökkévalóságnak tűnik!

A Home Office Hungary csapata,
www.facebook.com/homeofficehungary

A cikk társszerzője: Takács Magdolna
Integrál szemléletű önismereti tanácsadó
www.lelkifejlodes.hu

Szólj hozzá