2020. ápr 15.

Semmittevés karantén idején

írta: HomeOfficeHungary
Semmittevés karantén idején

Élet bűntudat nélkül, egy sajátos szemszögből

Az emberek nehezen változnak. Sokszor nagyon nagy és drasztikus dolgoknak kell történnie a Páli fordulathoz. Vegyünk példát mondjuk az Újévi fogadalmakról. Megfogadjuk, hogy leszokunk a cigiről, hogy minden nap sportolunk és azzal a lendülettel veszünk is bérletet egy edzőterembe. Persze divatos edző ruhát is beszerzünk, mert ha jól érezzük magunkat a bőrünkben, az edzés is jobban megy, gondoljuk ezt nagyon helyesen. Miután elköltöttünk egy vagyont, lemegyünk és szaunázunk egyet, mert azért mégsem lehet csak úgy neki esni a dolgoknak, meggondolatlanul. Hazatérve pedig már nincsen kedvünk elkezdeni az online kurzust, amivel már hetek óta szemezünk, mondván, hogy nincs rá időnk, energiánk, kedvünk, mert ma már voltunk ugye edzőteremben.

todo2.JPG

A karanténnál sincs ez másként. Aki eddig edzett, az most is megtalálja a módját, lehet többet lehet kevesebbet, lehet teljesen más típusú gyakorlatokat fog csinálni, de meg fogja oldani. Aki eddig szerette az online kurzusokat az ezután is lelkes felhasználó lesz és örülni is fog, mert most egy kicsit minden olcsóbb. Mindig is ki akartam olvasási a Háború és Békét, persze sosem volt rá időm, aztán minő meglepetés, most sincs. Azért olvasok lelkesen és ugyanúgy mint régen, most is néha egy izgalmas könyvben felejtem magam. Épp IV. Fülöp francia királyról olvasok és rettenetesen izgalmas, annak ellenére, hogy a miután végzek ezzel a könyvvel, a megszerzett tudással sem a vállalkozásom nem lesz gyümölcsözőbb, de a világ sem lesz jobb hely. De tudjátok mit? Nem érdekel.

otthon2.JPG

 

Nagyon sok vállalkozás próbál túlélni és amit csak lehet kiszerveznek az online térbe, ami rendben is van. Válogatni lehet a jobbnál jobb hatékonyságnövelő és karantén idő kihasználó cikkekből, ahol önfejlesztő, önképző és tréning lehetőségeket sorolnak fel, ami szintén rendben van. Azonban, ha neked más hobbiaid vannak, és a „felszabadult idődet” a jelenlegi társadalmi normákhoz viszonyítva nem a leghatékonyabban használod fel és amiatt frusztrált leszel, nah az nagyon nincsen rendben.

online_yoga.JPG

Forrás: https://www.uscreen.tv/blog/online-yoga-classes-lessons/

Az emberek nehezen változnak. Úgyhogy én őszintén gratulálok azoknak, akik most kezdtek el a semmiből online jógázni és belekezdtek azokba a tanfolyamokban, amik már régóta szerepeltek a bakancslistájukon. Aki a karantén végére lead bármennyi plusz kilót, azt őszintén csodálom, lévén, most is egy Nutellás kenyeret kenegetek miközben ezt a cikket írom. Viszont arra kérek mindenkit, hogy ne legyen frusztrált és ne legyen bűntudata, ha ebben az áldatlan állapotban nem találja fel a spanyol viaszt és a „tengernyi idő’ ellenére a karantén végére mégsem tanul meg, legalább egy programozási nyelvet.

Ez a te időd, a te karanténod és a te életed. Jogod van úgy felhasználni a szabad idődet, ahogy szeretnéd. Ha pedig pár hét vagy hónap múlva erről az időszakról kérdeznek és úgy érzed, hogy előtör a belső frusztrációd, amit egy igen erős bűntudat követ, mert értetlenkednek és számon kérik a „hasznosan eltölthető karantén idődet”, lélegezz mélyet és fordulj sarkon gyorsan, mert karantén ide, karantén oda, az emberek nehezen változnak.

A Home Office Hungary csapata

https://www.facebook.com/homeofficehungary/

Szólj hozzá