2020. ápr 20.

Home Office Hungary

írta: HomeOfficeHungary
Home Office Hungary

Otthonról végezhető munkák karantén alatt és után

Az, hogy mit jelent a  home office, azt mindenki tudja.  Nagyon szoktunk örülni, amikor a munkáltatónk engedélyez pár napot a hónapban, amit otthonról dolgozhatunk. Olyankor nem kell aggódni, hogy reggel időben beérünk-e és a készülődést sem kell túlgondolni. A Home Office Hungary azonban egy olyan honlap, ahol a munkáltatók könnyen ki tudnak szervezni feladatokat és munkákat olyan munkavállalóknak, akik lehet, hogy valójában egy másik cégnél dolgoznak főállásban de szívesen vállalnak plusz projekt feladatokat meghatározott összegért, fix határidőre.

hoo_fb-cover_1.jpg

AZ ÖTLET

2017-ben amikor megálmodtuk a Home Office Hungary-t az egyik kollégánk éppen egy kirgizisztáni projekten dolgozott, adott összegért, fix határidőre, meghatározott feladatot végzett. Ekkor határoztuk el, hogy létrehozunk egy olyan honlapot, ahol projekt jellegű feladatokat és munkákat lehet megosztani ingyen és könnyedén meg lehet találni a tökéletes munkavállalót, aki munkaidő után vagy hévégén másodállásként vállalja azt. Mérnök és közgazdász szakemberekként a műszaki munkaerőpiacot látjuk át leginkább így elsősorban ezt a területet célozzuk meg weblapunkkal, amelynél később bővítés várható.

MUNKAKÖZVETÍTÉS A HOME OFFICE HUNGARY OLDALÁN

Úgyhogy mi nem teljes állásokat közvetítünk csak feladatokat és projekteket. Amiket a teljes állású munkavállalók is el tudnak vállalni, de persze a rutinos freelancerek is. A cégek ki tudnak szervezni olyan munkákat, ami egyszeri feladat. Előfordulhat, hogy minden munkavállalójuk le van terhelve vagy nincs megfelelő szaktudású emberük. Ehhez nem kell felvenni senkit teljes állásba, elég az adott feladatot meghirdetni a megfelelő portálon.

kulonbsegek1200x628.jpg

MIT JELENT FREELANCERNEK LENNI?

Amikor a honlapot készítettük külföldi mintát vettünk alapul. Az Egyesült Államokban nagyon sok „freelancer” honlap van, ahol könnyedén tudnak projekt állásokra jelentkezni és azt bárhonnan elvégezni. Amikor a freelancer szót halljuk, akkor is sokszor azokra az emberekre asszociálunk, akik a tengerparton dolgoznak a pálmafa alatt. Azonban freelancer bárki lehet, nem kell felmondani mindenképpen. Lehet projektet vállalni munka mellett vagy két teljes állású munka közben, dolgozhatsz nyugodtan otthonról vagy egy kávézóból. A motiváció is sokféle lehet, van akit a pénz motivál van akit a tapasztalatszerzés.

szabaduszas-5-elonye_1200x628_4_1.jpg

STATISZTIKA AZ USA-ból

Miközben az oldalon dolgoztunk nagyon sok kutatómunkát végeztünk. Az egyik legérdekesebb tanulmányban több ezer freelancer-t kérdeztek meg az USA-ban, hogy meséljenek a mindennapjaikról és a motivációjukról. Erről bővebben egy következő cikkünkben írunk majd. 

Azonban a legérdekesebb statisztikák között szerepelt az, hogy a megkérdezettek 62%-a teljes állású freelancer és 44,7%-uk heti húsz óránál nem dolgozik többet. Úgy gondoltuk, hogy a magyar társadalom más felépítésű és más alapokon nyugszik, így ugyan külföldi mintára, de magyar projekt munka közvetítő oldalt hoztunk létre.

 

KÜLFÖLDI MINTÁRA, MAGYAR PROJEKT MUNKA KÖZVETÍTŐ OLDAL

Az oldalon ingyen lehet hirdetni feladatot/munkát/projektet. A felhasználók tudnak rá licitálni és a gondolatukat is meg tudják osztani a hirdetéssel kapcsolatban. Ha túl olcsón vagy túl sokért lett meghirdetve, ha nem elég pontosak az információk, akkor a munkavállalók ezt nyugodtan jelezhetik a projektnél és adhatnak árajánlatot. A hirdető a neki szimpatikus ajánlatot fogadja el és ekkor a munkadíjat át kell utalni egy letéti számlára ahonnan a munka végével tovább utalódik a munkavállalónak. A hirdetésnél azért fontosak a mérföldkövek mert ha vitás kérdés alakulna ki, akkor csak az elfogadott mérföldkövek arányában kell kifizetni a munkadíjat. Bővebben az oldalon olvashattok a folyamatról és a gyakori kérdésekre is megtaláljátok a válaszokat.

KINEK AJÁNLJUK AZ OLDAL HASZNÁLATÁT?

Mivel a mérnökök munkáját szeretnénk megkönnyíteni így tervezőirodák vagy magánszemélyek hirdetéseit várjuk, akik olyan munkát osztanak meg, amit

  • könnyen körül lehet határolni
  • meg lehet adni mérföldköveket és
  • távmunkában is könnyen elvégezhetőek
  • egy konkrét határidőre,

Freelancernek, Projekt munkák elvégzésére pedig tanuló és már végzett mérnököket egyaránt várunk. A jövőben szeretnénk bővíteni a lehetőségeket, így ha van olyan munka amit szívesen kiszerveznél vagy olyan terület amin szívesen dolgoznál keress minket és mondd el a véleményed. Ha bármi kérdésed felmerül, esetleg bizonytalan vagy az oldal használatával kapcsolatban, keress minket! Írj bármikor az info@homeofficehungary.hu e-mail címre.

Mindenkinek sok sikert és kitartást, hogy megtalálja a helyét a munkaerőpiacon!

Dolgozz. Bárhonnan. Bármikor.

A Home Office Hungary csapata

https://www.facebook.com/homeofficehungary/

Szólj hozzá