2020. jan 13.

Asszertív, Proaktív, Agilis

írta: HomeOfficeHungary
Asszertív, Proaktív, Agilis

Mit jelentenek pontosan ezek a szavak? Mikor írjuk bele önéletrajzunkba?

Manapság már nem tudunk úgy állást keresni, hogy ne találkozzunk az asszertív, proaktív, agilis szavakkal a hirdetésekben. De mit is jelentenek pontosan ezek a kifejezések? Mikor érdemes beleírnunk őket az önéletrajzunkba?

cv_writing.JPG

Forrás: Shutterstock

Én személy szerint rosszul vagyok a modoros szóhasználattól és a fellengzős stílustól. A sokadik CV elolvasása után pedig biztos vagyok benne, hogy a HR-esek is valami eredetire vágynak. A lecke adott: írjunk olyat, ami összecseng a hirdetés szövegével úgy, hogy közben őszinték és eredetiek maradunk. Nézzük csak, mit is jelölnek az alábbi kifejezések?

Asszertivitás: Egy olyan tanulható kommunikációs eszköz amikor nem hódolunk be (azaz nem vagyunk passzívak) és nem próbáljuk dominálni a másik felet (tehát agresszívak sem vagyunk egy szituáció megoldásánál). Eredmény centrikusak maradunk, miközben senkinek sem sérül a lelkivilága. Egy utópisztikus világban jellemzően így nézne ki egy kényes helyzet, a mindennapok azonban ennél árnyaltabbak. Tapasztalataim szerint kevesen rendelkeznek kristálytiszta asszertivitással és az érzelmek gyakran magukkal ragadják a feleket.

Azonban ha Te az átlagnál asszertívebbnek érzed magad, nyugodtan tüntesd fel ezt önéletrajzodban. Esetleg azt is hozzáfűzheted, hogy szívesen részt vennél további tréningeken, ahol sikereiden felbuzdulva tovább csiszolhatnád kommunikációs képességed. A nyitottság a fejlődésre bizonyára több szimpátiát vált majd ki jövendő munkáltatódból, mint a megszokott frázisok pufogtatása.

Proaktívitás: Sok pozíció kiírásában szerepel a proaktív kifejezés. Hátha  a hirdetők tömegével találnak majd olyan munkavállalókat, akik szabad perceikben azon töprengenek, mivel is ötszörözhetnék meg vállalatuk árbevételét. A valóságban a proaktivitás azonban nem szuperképesség, pusztán annyit jelent, hogy az ember kezdeményező,  és ezen felül felelősséget is vállal a fejéből kipattant ötletekért. Átlátja a  folyamatokat, kezdeményez és nem mástól várja a folyamatos irányítást.  Elsőre azt gondolnánk, a proaktív munkavállaló egy igazi főnyeremény, azonban nem minden vállalti kultúrába illik bele.  Érdemes az adott vállalattal kapcsolatban tájékozódni, mert nem mindegy, hogy úttörőt vagy jó katonát keresnek.

A személyiség oldaláról nézve ahhoz, hogy valaki könnyen kezdeményezzen, merjen kitalálni, mi több megvalósítani új dolgokat, nagyfokú önbizalom szükségeltetik. Proaktivitás nincs önbizalom és magunkba vetett hit nélkül. Továbbá nem árt, ha ehhez társul kiemelkedő prezentációs képesség, amivel előadhatjuk ötleteinket és a megvalósításhoz szükséges forrásigényünket felettesünknek. Ha valóban proaktívak vagyunk, érdemes feltüntetnünk önéletrajzunkban, esetleg néhány példát hozva korábbi munkahelyeinkről a hitelesség érdekében.

Agilitás: Az agilis kifejezéssel is egyre gyakrabban találkozhatnak az álláskeresők. Az agilis munkavállaló tettrekész, szorgalmasan dolgozik, gyors észjárásával könnyen átlátja a folyamatokat. A munkaterületet illetően a legtöbbször agile szoftverfejlesztéssel találkozhatunk, de előfordulhat más kontextusban is. Ha ezekkel a szavakkal találkozunk, feltételezhetjük, hogy nagyobb vállalatról van szól amely rugalmassá szeretné tenni a folyamatait. Az agilis módszertan egy gondolkodásmód,  mely nem csak a szoftverfejlesztésben lelhető fel, könnyen átültették más területekre is. Egy agilis munkakörnyezetben a dolgozóknak meg kell osztaniuk egymással a tudást és kreatívnak kell lenniük, a megoldást pedig saját maguk találják meg. A kezdeményezés már nem a vezetők, hanem a szakterületen dolgozók feladata. Tehát az agilitás és a proktivitás ezen a ponton összekapcsolódik. Az agilis gondolkodásmód során az a kiindulópont, hogy a tervek változhatnak. A cél világos, de a hozzá vezető út változhat. Az agilis munka a javulás töretlen folyamata. Soha nincsen vége.


Ha agilisnak gondolod magad és nem rémiszt meg a folyamatos változás, akkor írd bele a CV-be nyugodtan. Ha a céges tréningeket plusz tehernek éled meg és szereted, ha egy munkafolyamatnak előre látod a végét, akkor egy agilis szemléletmódú cégnél nem biztos, hogy megtalálod a számításodat. Nem beszélve azokról a cégekről, akik agilisnak mondják magukat, agilis munkavállalókat keresnek, de végül kiderül, hogy konvencionális vállalati kultúrát képviselnek. Arról, hogy hogyan vegyük észre az árulkodó jegyeket, később beszámolunk.

E cikk írójaként leszögezném, hogy nem vagyok HR-es szakember csak egy átlagos munkavállaló  sok munkatapasztalattal és még több interjúval a hátam mögött. Amit viszont megtanultam, a következő: nem szerencsés mást állítani a CV-be mint amik vagyunk, ne állítsunk olyasmit ami nem felel meg a valóságnak és hosszútávon törekedjünk arra, hogy olyan munkahelyet találjunk ami a személyiségünknek és az igényeinknek megfelel. Érdemes mindig utánanézni azoknak a szavaknak amit nem ismerünk egy szövegben, kulcsfontosságú is lehet akár!

Ha úgy érzed, hogy ezek közül a kifejezések közül bármelyik igaz rád, akkor nyugodtan írd bele a CV-be, csak ne ess abba a hibába, hogy teletűzdeled az önéletrajzodat olyan szavakkal, amikkel nem tudsz azonosulni és végül kontraproduktív lesz a jelentkezésed.

Mindenkinek sikeres álláskeresést kívánunk!

A Home Office Hungary csapata
www.facebook.com/homeofficehungary

A cikk társszerzője: Takács Magdolna
Integrál szemléletű önismereti tanácsadó
www.lelkifejlodes.hu

Szólj hozzá